Drumul de la secretara la Asistent Manager 2

 

Avand in vedere ca postul de secretara a devenit atat de complex, procesul de selectie si recrutare a unui angajat pe aceasta pozitie nu este tocmai floare la ureche. In mediul de business se spune, mai in gluma, mai in serios, ca e mai usor sa recrutezi un manager decat un asistent de manager.

Este deosebit de dificil sa recrutezi un assistant manager bun. In primul rand, din pricina polivalentei competentelor, apoi din cauza necesitatii de a ramane pe post o perioada indelungata. Chiar daca persoanele recrutate indeplinesc criteriile de selectie, ele sunt descalificate in momentul in care sunt evaluate gradul de intelegere a importantei postului si motivatia de a-l ocupa o perioada nedeterminata.

Potrivit specialistilor in domeniu, dificultatea recrutarii unui asistent de valoare vine si din cauza imaginii proaste a functiei, inteleasa in multe cazuri ca fiind una inferioara si fiind privita ca o posibila poarta de intrare in viata profesionala activa, dar de care e bine sa scapi cat mai repede cu putinta. In plus, calitatile necesare acestui post nu sunt suficient valorizate pentru a stimula candidatii sa isi dezvolte competentele necesare, iar preocuparea pentru formarea specifica jobului este foarte scazuta in raport cu cerintele angajatorilor. De multe ori, nici oferta salariala nu este foarte atractiva, astfel ca acei potentiali angajati care au un set de competente adecvate unui asistent de manager sunt atrasi de pozitiile care beneficiaza de un statut superior intr-o companie.

De multe ori, cei care aleg sa raspunda ofertelor de angajare pe posturi de asistenta manageriala sunt, in mod curent, proaspat absolventi de facultate, lipsiti de experienta profesionala si cu un nivel de abilitati practice extrem de redus. Prin urmare, daca esti manager si ai o mie de lucruri de facut in fiecare zi, cel mai bine ar fi sa te gandesti cum gasesti si cum retii un asistent bun, care sa te ajute sa scapi de lucrurile migaloase si cronofage.

Pentru cei carora le-a trecut prin minte sa aplice pentru o astfel de slujba exista, totusi, destule motive sa vrea asta cu tarie, deoarece un astfel de job iti poate furniza o multime de avantaje, printre care si accederea relativ usoara la un post superior ierarhic. Ca asistent, ai in grija responsabilitatea intregii ordini a sefului direct si chiar «harta afacerii». In consecinta, poti avea in vedere functii din diferite departamente. Experienta dobandita, exercitiile de atentie, creativitatea si spontaneitatea ajung sa te recomande mai departe in pozitii superioare ierarhic.

Accesul la informatii sau stiri proaspete despre mediul de afaceri, relatii in afara organizatiei, un mod antreprenorial de a vedea lucrurile, cresterea capacitatii de a analiza informatiile si de a face legaturi intre diferite aspecte, dezvoltarea simtului practic si a initiativei, dezvoltarea capacitatii decizionale, cunoasterea mai buna a modelului de business al organizatiei, cresterea gradului de educatie in afaceri. Toate acestea sunt beneficii la care majoritatea asistentilor de manageri au acces si care ii pot ajuta sa dezvolte o serie de abilitati necesare in domenii foarte variate.

Exista destui asistenti care, in timp, au devenit specialisti in cadrul departamentului in care au oferit asistenta manageriala, specialisti in relatii publice, coordonatori de evenimente, manageri de departament, specialisti in resurse umane, adjuncti de general manager si chiar directori generali.

sursa: Cariere

Reclame

2 răspunsuri to “Drumul de la secretara la Asistent Manager 2”

  1. cristina Says:

    articolul acesta ma face sa capat mai multa incredere in mine. as vrea sa il trimit tuturor colegilor care afirma despre mine” secretara domnului director….”:).

  2. echipa AASPR Says:

    Cristina, cu totii ne simtim mai bine cand avem parte de aprecierea celorlalti pentru ceea ce facem si ai putea sa trimiti articolul colegilor dar depinde foarte mult de mentalitatea lor.
    Din punctul meu de vedere, cel mai important este ca TU stii ca esti mai mult decat „secretara domnului director”.
    Ionela


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: