Fotografia in CV

 

Este obligatoriu sa atasam CV-ului si o fotografie?

Se pare ca raspunsul variaza in functie de tipul jobului urmarit. Daca aspectul candidatului este unul placut, recomandabil este ca acesta sa ataseze si o imagine. Chiar si in acest caz  angajatorul sau cel care analizeaza CV-ul poate sa respinga un anumit candidat in mod inconstient, indiferent daca acesta arata prezentabil sau nu.

Pe de alta parte, pentru unele joburi (intre care si cel de asistenta) exista specificatii clare in privinta aspectului unei persoane si munca angajatorului poate fi diminuata. Astfel, exista mai putine situatii in care persoane care indeplinesc toate cerintele, cu exceptia aspectului, sunt chemate in mod inutil la interviu.

Dar, tocmai pentru ca respingerea unui candidat din cauza imaginii poate fi considerata si un gest de discriminare, credeti ca este indicat sa atasam o fotografie in CV daca anuntul nu ne-o cere in mod expres?

Ionela

3 răspunsuri to “Fotografia in CV”

  1. Crina Says:

    Consider ca nu este necesar sa atasam CV-ului o poza, dar eu spre exemplu am atasat poza ce-i drept nu foarte recenta… de acum 3 ani. Desi la angajare ar trebui sa conteze numai experienta pentru o mare parte din angajatori conteaza si aspectul fizic. Pana la urma fiecare isi cunoaste atuurile si trebuie sa se foloseasca de ele pentru a obtine jobul dorit (bineinteles in limite normale).

  2. Arabela Says:

    M-am saturat de criterii de selectie gen facultate, limbi straine si powerpoint cand, de fapt, se cauta o fotomodela! Si la nici o luna de la angajare fotomodela noastra va ajunge o plictisita care deja isi cauta un job fiindca banii de salariu oricum nu-i acopera cheltuielile de intretinere (mall, cosmetica etc)!

  3. Bianca Says:

    Pentru siturile cu joburi, eu am doua CV-uri facute: unul cu foto si altul fara. Pe cel cu foto il trimit doar daca se cere si daca ma si intereseaza compania si jobul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: