Cate ceva despre experienta si hobby in CV

 

  • Experienta. Cum completam campul „experienta” dintr-un CV?

Deoarece apar tot mai multe denumiri noi pentru joburi deja existente pe care nu toata lumea le cunoaste, este indicat sa trecem denumirea clasica (ex: in loc de Press Officer, Asistent Relatii Publice).

Mai mult, este recomandat ca sub denumirea jobului sa detaliem activitatile desfasurate, din mai multe motive. In primul rand, pentru ca de multe ori, o persoana poate avea alte sarcini decat cele ce ii revin in mod normal in fisa postului. Totodata, este posibil ca angajatorul sa caute in CV-ul unui candidat daca a fost responsabil cu un anumit task, ori doar din denumirea jobului, acest lucru nu poate fi cunoscut.

Tot in ceea ce priveste experienta, este e recomandat sa ne adaptam CV-ul si in functie de pozitia pentru care aplicam, spre exemplu: daca avem experienta in mai multe domenii, este bine sa o trecem in CV decat pe cea care se potriveste jobului pentru care aplicam.

  • Hobby-uri. Mai este nevoie sa completam in CV si hobby-urile?

Numai daca acestea ne ajuta cu ceva. Spre exemplu, o persoana care practica un sport de echipa poate fi considerata un team player. Dar un hobby precum muzica, nu ne recomanda cu ceva anume. Totusi, sunt angajatori care citesc si aceasta sectiune intr-un CV.

Lasă un comentariu