Criteriile de selectie in tarile europene I

 

Personalitatea poate avea un rol mult mai important in procesul de angajare, in comparatie cu alte criterii. O astfel de particularitate caracterizeaza procesul de selectie a resurselor umane in organizatiile din Spania, Italia, Luxemburg, Grecia si Austria.

Principalele criterii in functie de care candidatii sunt selectati in Austria sunt cunoasterea de sine, abilitatile de comunicare, referintele, eleganta, vestimentatia, limbajul folosit, nivelul de specializare si dinamismul. O situatie similara se inregistreaza si in Danemarca, o importanta deosebita avand-o referintele si recomandarile candidatilor. In opinia managerilor danezi, in numeroase situatii, rezultatele unui angajat sunt influentate de personalitatea sa.

In Portugalia, candidatii sunt evaluati si selectati prin prisma unor trasaturi de personalitate, precum: abilitatile de comunicare, comportamentul si orientarea sociala, stilul personal, angajamentul, dinamismul si echilibrul emotional. Abilitatile profesionale detin un rol relativ redus in decizia finala de angajare.

In opinia managerilor greci, competentele tehnice ale angajatilor pot fi imbunatatite prin intermediul unor programe de training, insa personalitatea este cea care il defineste pe un individ.

In Belgia si Olanda, interviul are un caracter formal, fiind axat pe evidentierea realizarilor profesionale anterioare ale candidatului. Stilul de a intervieva este in continua schimbare. Comunicarea, carisma, capacitatea de a se adapta la munca in echipa devin criterii din ce in ce mai importante in adoptarea deciziei finale de angajare.

Liana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: