Criteriile de selectie in tarile europene II

Principalul criteriu de selectie in Irlanda este competenta.  Pe langa aceasta sunt luate in considerare abilitatile de lider ale candidatului, simtul umorului si spiritul de echipa.

In Elvetia, cel mai important rol in decizia finala de selectie este competenta. In opinia managerilor elvetieni, principala sarcina a intervievatorilor este aceea de a se asigura ca dialogheaza cu un profesionist, a carui competenta a fost deja recunoscuta. Un alt criteriu care detine o influenta majora il reprezinta temperamentul candidatului, care determina comportamentul acestuia la nivelul echipei din care va face parte. Criteriul personalitate are o importanta redusa, fiind utilizat mai mult in situatiile in care doi sau mai multi candidati obtin rezultate sau calificative similare, avand rol in departajarea acestora.

In Marea Britanie personalitatea detine un rol secundar, principalele criterii find competenta tehnica si experienta profesionala anterioara a candidatilor.

Interviurile desfasurate in cadrul companiilor din Germania au o caracteristica comuna, respectiv atentia la detalii, din acest punct de vedere avand un caracter foarte rigid. Managerii si angajatii din companiile germane nu sunt apreciati prin prisma unor trasaturi precum entuziasmul si spontaneitatea.

In Danemarca, personalitatea si abilitatile profesionale sunt principalele criterii de selectie a candidatilor, avand o importanta egala in decizia de angajare. In timpul interviului, intervievatorii urmaresc obtinerea unor informatii despre candidati, referitoare la responsabilitatile anterioare ale acestora, capacitatea de a administra bugete si numarul subordonatilor pe care un candidat i-a coordonat.

Liana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: